Известие

Collapse
No announcement yet.

Обороти

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Обороти

Здравейте колеги,
    колата ми 145 1.3 боксер има следния проблем: като я запаля и е студена държи 10-15 секунди на 1500 оборота някъде и после пуска до 500 някъде а понякога и гасне после пак дига и така си играе докато не загрее. Намерих една програмка, която чете еку-то и показа следната грешка ### Error Description [Status] ###
    O13: Mixture Ratio [V] [S]
    └─ at max. richness
    C1: ECU is in 'Virgin' State [A].... пишеше и нещо за Consumption meter че има грешка. Другото, което усетих, е че мирише на бензин. Явно това at max richness значи, че вкарва макс бензин а въздуха не достига или не знам и аз... а и дори когато загрее и се закрепи си мирише на бензин и оборотите са палави макар и да са около 900, колата леко се тресе от вибрациите на мотора.... ако някой се е сблъсквал....
    Alfa Romeo 145 1.3 boxer

Kолега,боксера не е чак толкова притенциозен мотор.Като за начало отиди на читава диагностика.После си почисти моторчето за празния ход,може да помогнеш със смяна на свещи и кабели(поне не са толкова скъпи като на туин спарк-а) и един нов въздушен филтър.Погледни някое маркуче за вакуум да не се е измъкнало от МАП-а.
    Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

колеги да не пукам нова тема че имам подобен проблем от неколко дена ми се бъзикат оборотите до неска започнаха да падат до кам 500 и ако не угасне колата малко се дигат ама ама се едно работи на 3 цилиндара колата е 1.6 боксер

Comment

Working...
      X